Miért pont az Imagine Dragons?

 

Nem tudom, mennyire érdekli az embereket, ki miért szereti az adott kedvencét, akiről oldalt nyitott, én viszont ha találok, szívesen olvasgatom, úgyhogy mindenképpen meg szerettem volna osztani veletek, hogy s mint állok az Imagine Dragonsszel.

Kezdjük is az elejéről.
2012 szeptemberében hallottam róluk először, ami nem semmi, tekintettel arra, hogy a Night Visions, ami tulajdonképpen berobbantotta őket a köztudatba, szeptember 4-én jelent meg, ez a bizonyos találkozás pedig egészen pontosan szeptember 3-án történt, így meglehetősen büszke vagyok erre.

Képtalálat a következőre: „imagine dragons it's time”

Kiskori legjobb barátnőmnek köszönhetem az élményt, akkor kezdtük ugyanis a kilencediket, különböző gimnáziumokban, így sort kellett keríteni egy megbeszélős napra, ekkor mutatta meg nekem YouTube-on az It’s Time videóklippjét, és különös érzés fogott el. Nem akarok itt áradozni erről a pillanatról, nem volt ebben semmi földöntúli, csak egy új élmény. De még milyen.
Tehát az első dal az It’s Time volt. Rettenetesen különleges ez számomra, ennek a dalnak rengeteg jelentése van, maga a szám is csodálatos, az amiről szól, és az a büszkeség, ami Danről árad minden alkalommal, amikor színpadra áll vele, eszméletlen. Azóta pedig számtalan történetet hallottam arról, hogy milyen erővel bírt ez a dal sokak számára, legyen szó Halsey-ról, vagy Tyler Robinsonról, ezeket mind elolvashatjátok egyébként az oldalon, kattintsatok a nevekre.
Hogy ezután mi történt, az eléggé homályos, de arra pontosan emlékszem, hogy legközelebb a Demons, ezt követően pedig az On Top Of The World kerített hatalmába. Főleg ezeket a dalokat hallgatgattam, aztán 2015-ben jött az áttörés, ami elsöprő volt, nem fokozatosan szállingóztak be az életembe, hanem konkrétan berobbantak, emlékszem rá, hogy számtalanszor, amikor nem tudtam aludni, beraktam a Night Visions albumot, és vagy már alatta, vagy amikor már véget ért, sikerült álomba merülnöm. Ez egy olyan dolog volt számomra, ami a mai napig nagyon sokat jelent, nem igazán tudom elmagyarázni, miért, de visszavonhatatlanul közel kerültek hozzám. Képtalálat a következőre: „imagine dragons ”Aztán ugyanebben az évben derült ki, hogy a Smoke + Mirrors turnét Magyarországra is elhozzák a srácok, és bár már tavasszal nézegettem a jegyeket, végül október 12-én kaparinthattam meg a jegyemet, mondanom sem kell, mennyire izgatott voltam, minden egyes napom az Imagine Dragonsről szólt. 2016. január 20-án aztán elérkezett a nagy nap. A koncert csodálatos volt, a finálénál, amikor a The Fall-t adták elő és elkezdtek hullani a levelek, elkezdtem zokogni, amit elég sokáig nem tudtam abbahagyni, már ránk szóltak, hogy menjünk végre a dolgunkra. Hiába próbálkoznék meg azzal, hogy elmondjam, milyen érzés is volt, egyszerűen képtelenség.

Folytatása következik…