Tyler Robinson Foundation

Ha valaki kedveli az Imagine Dragonst, hozzátartozik, hogy az ember kicsit utánanéz a bandának, és ha ezt megteszi, biztosan szembekerül előbb-utóbb a Tyler Robinson Foundation-nel. Hogy pontosan mi is ez, azt ezen bejegyzés keretein belül megosztom veletek.

Képtalálat a következőre: „tyler robinson imagine dragons”

Kezdjük a kezdetekkel.
Tyler Robinson története szívszorító. 11 éves korában megfertőződött a lába a Staphylococcus aureus nevű betegséggel, és mivel fertőző volt, heteket töltött az intenzív osztályon. 16 évesen a gerincében találtak egy csomót, melyről később kiderült, hogy rosszindulatú lágyrész-daganat, ami a rák egy ritka fajtája. Az orvosok azt mondták, hogy csontvelőjének 95%-a rákos volt. Negyedik stádium. Hihetetlenül kitartó küzdelmet követően Tyler legyőzte a rákot. Rövid időn belül mégis váratlanul visszatért, és 17 éves korában elvesztette a küzdelmet.
Amint meglett a diagnózis, Tyler bátyja, Jesse azonnal elkezdte keresni a módját, hogyan segíthetne Tylernek megbírkózni a rákos kezelés vizsgálataival. Mint szenvedélyes zeneszeretők, Tyler és Jesse megtalálták a kapcsolatot az Imagine Dragons It’s Time című dalával. A dalszöveg a himnuszukká vált, és megnyugvást adott nekik “…So this is where you fell, and I am left to sell, the path to heaven runs through miles of clouded hell.” (“…Szóval ez az a pont, ahol elesel, és én itt maradok, hogy eladjanak, a mennybe vezető út mérföldeknyi felhős poklon keresztül halad.”) 

Kapcsolódó kép

Dan Reynolds, az Imagine Dragons énekese, hallotta Tyler történetét, és mindenképpen találkozni akart a fiúval az Utah-ban tartott koncertjük után. Ezt követően Tyler baráti kapcsolatot ápolt a banda összes tagjával.
Amikor ez a fiatal, inspiráló srác 2013 márciusában elhunyt, az Imagine Dragons és a Robinson család megalapították a Tyler Robinson alapítványt a fiú tiszteletére, valamint hogy segíthessenek azoknak a családoknak, akik a rákkal harcolnak.
Egy kis magyarázat arra, miért is volt olyan fontos nekik ez a dal, nézzétek meg ezt a rendkívül érzelmes videót, melyet a TRF készített, és amiben megismerhetitek Tyler történetét. Nagyon ajánlom, hogy mielőtt elindítjátok, készüljetek fel egy kicsit lelkileg, mert engem nagyon megsiratott. Nézzétek meg MINDENKÉPPEN.

Érdekesség, hogy az Imagine Dragons a Demons videoklipet Tylernek ajánlotta, a végén látható is egy részlet arról a bizonyos koncertről, melyen először találkoztak a fiúval, és alább megtekinthetitek mindkét videót:

A banda azóta is szenvedélyesen támogatja a TRF-t, felléptek már gálaesteken, aktívan részt vesznek a működésében és rengeteg beteg kisgyerekkel találkoztak már. Magatartásuk példamutató, hiszen az alapítványnak köszönhetően nagyon sok család kap segítséget, legyen szó a kezelésről, anyagi vagy mentális segítségről.
A Tyler Robinson Foundationnel közreműködve egy telefonos játékot is készítettek, mely 2016. február 5-én, a Smoke + Mirrors turné utolsó napján jelent meg, és az első hónap bevételének 50%-a az alapítványnak ment.

 

 icon-backward  vissza az Imagine Dragons menüponthoz