Vegas Strong jótékonysági koncert

Sziasztok!

Két hónappal a Las Vegas-i tragédia után megrendezésre került a Vegas Strong jótékonysági koncert, melyen olyan híres előadók vettek részt, mint a BoyZ II Men, a Cirque du Soleil, David CopperfieldPenn & Teller, a The Killers és természetesen szeretett együttesünk, az Imagine Dragons is, a koncert teljes bevétele pedig a Las Vegas Victims’ Fund nevezetű alapítványnak ment.

Ma még inkább büszke vagyok arra, hogy innen származom. A zene megmutatja, hogy semminek sem kell minket elválasztania. Ma este egyek vagyunk. Mi vagyunk Las Vegas.

Vezette fel Dan Reynolds az It’s Time című dalukat. “I’m never changing who I am” – énekelte bátorítva a közönséget, hogy ők is ugyanígy tegyenek. Ezen az estén ez a sor új értelmet nyert. Arról szólt, hogy a tragédia ne emésszen fel, ne engedjük el a reményt, ez téma pedig vissza-visszatért az est folyamán. Az alábbi videóban Dant arról kérdezték, milyen estre számíthatunk, mit fog jelenteni az embereknek. A végén határozottan jelentette ki, hogy senki nem fogja őket úgy megfélemlíteni, hogy ne gyűlhessenek össze egy efféle eseményre.

Úgy tisztelgünk előttük, mint egy nagy család.

– hangzott el Dantől érzelemmel teli hangon, aki fejét lehajtva, mélyeket lélegezve vezette a közönséget ahhoz az egyperces csendhez, mely az október 1-jén megölt 58 ember számára szólt.

IMG_20171203_140119.jpg   IMG_20171203_140145.jpg   IMG_20171203_140208.jpg   IMG_20171203_140237.jpg
IMG_20171203_140306.jpg   IMG_20171203_140327.jpg   IMG_20171203_140345.jpg   IMG_20171203_140310.jpg

Talán emlékeztek, hogy a július 22-i franciaországi fesztiválon, a Lollapaloozán Dan elszakította a nadrágját, szóval jó darabig alsónadrágban parádézott a színpadon (KÉP), ez pedig a Vegas Strongon is megismétlődött. Aki ismeri Dant, az tudja, mennyit rohangál, fetreng, ugrándozik a színpadon, a jótékonysági eseményre pedig egy ezüstös öltönyben ment el, mely ránézésre sem volt olyan, ami bírná a Dan általi strapálást, és hát fel is adta a küzdelmet. Erről sajnos képet nem találtam (a Radioactive videó végén már lehet látni, hogy a fenekénél középen szét van hasadva a nadrág), de a frontember így reagált az esetre:

Elnézést kérek ezért, srácok… ez nagyon szakszerűtlen.

Természetesen Dan ezúttal sem mondott le az érzelmes beszédekről, melyekhez már hozzászokhattunk a koncertek során, és ez így nagyon rendben is volt, hiszen mindenegyes szónak, ami elhagyja a száját hatalmas ereje van, nemcsak azokat kovácsolja össze és erősíti meg, akik helyben hallhatják, bárkire hatással lesz, aki valamilyen formában meg tudja hallgatni. A következő videóban a fellépésüket megelőző néhány sort nézhetitek meg, melyet az It’s Time követett.


Az Imagine Dragons hat dallal lépett színpadra a következő sorrendben: It’s Time, Whatever It Takes, Believer, Demons, Thunder, Radioactive. Amellett pedig, hogy az előadók külön-külön felléptek, össze is álltak egy közös dalra, mely Elvis Presley Viva Las Vegas című szerzeménye volt.
Íme tehát néhány videó a felejthetetlen estről: