American Music Awards ízelítő + egyebek

Sziasztok!

Mint ígértem, itt is van az American Music Awards-ot megelőző poszt, melyben betekintést nyerhettek a nem mindennapi fellépőpáros előkészületeibe, mint ismeretes ugye, az Imagine Dragons Khaliddel lép majd színpadra, és mivel sokak számára érdekes ez az összeállítás, mindenki kíváncsian várja, mivel állnak majd elő magyar idő szerint holnap hajnalban. Addig is néhány rövid hírrel is szolgálnék nektek.
A tegnapi nap folyamán megrendezésre került a Variety’s 1st Annual Hitmakers Luncheon elnevezésű rendezvény a Los Angeles-i Sunset Tower Hotelben, melyen a megjelenés szigorúan meghívásos alapon történt, összeállították ugyanis 2017 leghallgatottabb 30 dalból álló listáját, az Imagine Dragonst pedig Dan Reynolds és Wayne Sermon képviselte jelenlétükkel. Ez tulajdonképpen egy ünnepség azok számára, akik slágergyárosként megjelennek majd a Variety magazin címlapján (pédául Kendrick Lamar az Év slágergyáros előadója kitüntetésért), Hailee Steinfeld pedig a Crossover Artist Awardot kapta meg, amiért kiemelkedő mind zenei, mind színészi pályán. Az említett nevek mellett megjelent az eseményen még többek között Machine Gun Kelly, Sabrina Carpenter, Kat Graham, illetve Gaten Matarazzo is, aki napjaink egyik legnépszerűbb sorozata, a Stranger Things fiatal színésze, és egy közös kép is készült Dannel illetve Wayne-nel, melyet a srácok boldogan osztottak meg közösségi oldalaikon.

DO-djl8X0AATdK4.jpg   DO8rnp4UMAAq9WD.jpg   DO-diucXcAAzQY7.jpg   DO-dgn3X0AARGVi.jpg
Valamint erről megfeledkeztem beszámolni, de új remix jelent meg a Whatever It Takes-hez, melyet Miss Congeniality-nek köszönhetünk, és megmerem kockáztatni azt, hogy az egyik kedvenc felturbózott Imagine Dragons dalomnak nevezem meg ezt, még sokkal jobb lett, mint a legutóbbi, úgyhogy ha időtök engedi, mindenképpen hallgassátok meg!

És akkor térjünk is át az American Music Awards témára, mellyel kapcsolatban hoztam nektek néhány érdekességet, melyek az utóbbi napokban megjelentek. A díjátadó hivatalos weboldalán íródott egy cikk az Imagine Dragons és Khalid párosítás tiszteletére, melyben tulajdonképpen összehasonlítják őket, ezt fordítom most le nektek.

Első pillantásra Khalid és az Imagine Dragons zeneileg szöges ellentétnek tűnnek. Khalid a hip-hop és az R&B fiatal feltörekvő csillaga, míg az Imagine Dragons a pop/rock úttörője. Miközben dalaik különböző típusú zenei listákra kerültek, az égiek is úgy akarták, hogy együtt léphessenek fel az idei AMAs-on.
A rajongók azonban nem fogják tudni, mit tartogatnak a tarsolyukban, amíg meg nem nézik őket élőben a díjátadón. Addig is felsorolva mindazt, melyben hasonlóságot vélünk felfedezni, felkészítjük őket a fantasztikus showra.
Mindketten forró helyekről származnak
Az Imagine Dragons a Nevada állambeli Las Vegas forró sugaraiban alakították ki hangzásukat, csupán néhány száz mérföldre Khalid texasi El Paso-beli fűtött zenei vigaszt nyújtó kreatív menedékétől. Lehetséges, hogy tudomásuk nélkül elhaladtak párszor egymás mellett a sivatag autópályáin. De ha nem is, a közös produkció szintén egy forró környezetben, Los Angelesben lesz megtartva.
Jelentős elismerést kaptak már a karrierjük elején
A ballagás a középiskolából egy jelentős pillanat mindannyiunk életében, miközben bekerülni egy Billboard ranglista első 20 helyezettje közé vagy Kylie Jennert rajongódnak tudni olyas valamik, melyről a legtöbben álmodni sem mernek. Khaliddel mindkettő megtörtént 2016-ban. Az Imagine Dragons 2012-ben jelentette meg első albumát, a Night Visionst, de ez olyan sikeres volt, hogy a csúcsra kerüljenek a Billboard Year’s in Rock rangsorokban. Bár a bandatagok évekkel korábban fejezték be a középiskolát, ilyen mértékű elismerés szerzése hatalmas siker volt.
Országszerte teltházas turnéik vannak
Amikor a rajongók tudomást szereznek arról, hogy Khalid a városukba látogat, megőrülnek azért, hogy élőben hallhassák R&B dallamait, és fejvesztve rohannak jegyekért, mielőtt azok elfogynak. Az Imagine Dragons is élt át hasonlókat karrierjük elején, hiszen a Night Visions turné jegyeit nagyon hamar elkapkodták. Azóta pedig nemcsak az országban, de a kontinensen, sőt, az egész világon teltházas koncerteket adnak.
Dalaik felcsendültek a tévében
Megkérdőjelezhető, hogy a hétéves Khalid megértette-e A Grace klinika érzelmes bonyodalmait, amikor 2005-ben elstartolt a széria. Az viszont biztos, hogy a show igazán jól járt azzal, hogy idén áprilisban megszólalt benne Khalid Angels című dala. Mindössze két évvel korábban, a legendás Muppetekkel működött közre az Imagine Dragons, hiszen a banda megjelent egy epizódban, hogy eljátszanak egy részletet a Roots című szerzeményükből Dr. Teeth and The Electric Mayhem segítségével.
Feltűnő és egyedi stílusuk van
Fotósorozatok alapján kijelenthetjük, hogy Khalidnek és az Imagine Dragons tagjainak elég eltérő stílusuk van. Khalid gyakran bújik színes, élénk színű darabokba, míg az Imagine Dragons leggyakrabban sötét és elegánsabb stílusú ruhákban látható. A divatérzékük különböző, de mindketten erőteljesen és önmagukhoz híven mutatják be mindazt, amit ők képviselnek.
Széleskörű zenei befolyással rendelkeznek
Melyik koncertre vennél szívesebben jegyet? FOLK/ROCK/EDM fesztiválra, ahol Paul Simon népi dallamokat játszik a Coldplay zongorájának tetején, amint a Foster the People és a Muse elektronikus szintetizátoron játszanak rockot a közönség örömére? Vagy R&B-paloozára, a 24 órás hip hop és R&B fesztiválra, ahol olyan előadók, mint A$AP Rocky és Chance the Rapper tolja a ritmusokat, miközben James Blake zongorázik, a Father John Misty pedig gitározgat a háttérben? Sajnos egyik fesztivál sem létezik (még!), de ha mégis így lenne, elég jól bemutatnák azokat a zenei befolyásokat, amelyek megalkották az Imagine Dragons és Khalid hangzását és stílusát.

Az AMAs Twitter oldala izgatottan írta ki, hogy látták a tegnapi Imagine Dragons x Khalid próbát és rendkívül fantasztikusnak találták, mellé pedig a következő videót töltötték fel a fiatal tehetségről, aki előrebocsátotta, mennyire izgalmas és energiadús produkcióra számíthatunk, erre pedig Dan azzal reagált, hogy nagyon bírja a srácot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük